Ga naar de inhoud

Dit is Italiaans A2

Ben je klaar voor de volgende stap in jouw persoonlijke reis om Italiaans te leren? Met onze cursus Dit is Italiaans 2 bouw je voort op wat je in onze A1-cursus of door andere lessen Italiaans hebt geleerd. In deze vervolgcursus Italiaans begeleiden we je naar A2-niveau van het Europees Referentie Kader. Inclusief certificaat.

Omdat jouw passieve kennis van het Italiaans vaak voorloopt op de actieve kennis van het Italiaans, hebben we teksten en audiofragmenten gemaakt die op B1-niveau liggen. We denken dat dit uitdagender is en dat dit je leerproces ten goede komt. 


“Wat ik echt heel bijzonder vind om te ervaren, is dat dit niet een taalcursus is met opsomming van grammatica en woordenschat, maar dat alles wat je gaat leren uitgebreid in context is gebracht en met belangrijke en leuke wetenswaardigheden over de hele cultuur van Italië. Dit was de ‘jus’ die jij al over de lessen uit het boek Con Piacere bracht. Deze verbindingen leggen, zorgt er ook voor dat de lesstof beter beklijft. Het is actueel en ziet er interactief uit. Dit zorgt voor betrokkenheid en intrinsieke motivatie.”

ESTER VAN DER LINDEN

Jouw docenten

Lotje

Mogen we je even voorstellen aan Lotje Lomme? Ze nam ook onze A1-cursus Italiaans voor haar rekening, waar je haar misschien al van kent. Lotje woonde 2 jaar in Bologna en is near-native speaker, gecertificeerd door de Universiteit van Siena.

Ze heeft 8 jaar les gegeven in het volwassenenonderwijs, voornamelijk niveau A1/A2. De historica had tussen 2008 en 2014 haar eigen blog over Italië, maar blogt nu ook al lange tijd voor Dit is Italië, voornamelijk over de Italiaanse taal, maar ook over de Italiaanse keuken, over literatuur en films.

Lotje heeft een eerstegraads lerarenopleiding afgerond in Nederland en is bezig met het afronden van een examen Italiaanse taaldidactiek van de Universiteit van Siena. De laatste jaren had ze haar eigen taalschool in Schoonhoven waar ze zo’n 40 volwassenen en 50 plusklaskinderen lesgaf.

Santa

Santa Aprano is Italiaanse en werkt al zeven jaar als gediplomeerd docente Italiaans. Ze komt uit het zuiden van Italië, maar heeft in verschillende Italiaanse steden gewoond.

Nadat ze haar Master in Filosofie in Rome en DITALS-certificaat voor het onderwijzen van Italiaans aan buitenlanders had behaald, besefte ze al snel dat het presenteren en promoten van de Italiaanse cultuur haar echte passie was.

Haar lesavontuur begon in Nederland waar ze les gaf aan Nederlanders die om culturele redenen Italiaans wilden studeren, waaronder voor vakanties, voor een verhuizing naar Italië of als voorbereiding op een studie aan een Italiaanse universiteit.

Momenteel woont en werkt ze in Italië vanwaar ze je graag een kijkje in het Italiaanse leven geeft vanuit Italiaans perspectief. In de cursus Dit is Italiaans A2 neemt ze je mee op reis door de cultuur en taal van Italië.

Inhoud
Italiaans voor gevorderde beginners A2

Wat je zoal gaat leren

 • Je uitdrukken in verschillende tijden: o.a. condizionale, imperfetto, futuro
 • Grammaticale onderwerpen zodat je in staat bent om goede zinnen te maken
 • Veel aandacht voor studievaardigheden
 • Werken aan uitspraak
 • Verwijswoorden en voornaamwoorden
 • Vergelijkingen maken
 • Herhaling grammatica A1
 • Eindtoets op A2-niveau
 • Etc. etc.

Kortom, een heel complete cursus voor de semi-gevorderde spreken van het Italiaans. Wist je dat niveau A2 in Nederland het niveau van het inburgeringsexamen is?

Straks spreek jij ook een aardig woordje Italiaans. Geweldig, toch? Om je in Italië te kunnen redden. Maak je niet druk, je kunt alle tijd voor het programma nemen, want je hebt levenslang toegang.

De insteek van de A2-cursus

Bij deze cursus is het van groot belang dat je een actieve rol neemt in de community. Dus plaats de opdrachten die je hebt geproduceerd in de publieke omgeving, zodat je feedback kunt krijgen van je medestudenten. Dit is belangrijk omdat het bij een online cursus nu eenmaal moeilijk is om zelf al je fouten te ontdekken. Er is een docent aanwezig in de groep om de interactie te superviseren en de leeromgeving veilig te houden zodat iedereen zijn werk durft te delen.

Onderwerpen

 • De Italiaanse tijden
 • Vakantie-ideeën
 • Italiaanse muziek
 • Italiaanse kranten en politiek
 • Praten over lastige onderwerpen
 • Herhalingsoefeningen
 • Etc. etc.

Online in je eigen tempo

Ontdek de pracht van de Italiaanse taal in je eigen tijd en tempo, zonder de deur uit te hoeven.

Toegang tot community

Stel jezelf voor in de community, stel vragen en wissel ervaringen uit om van elkaar te leren.

14 dagen proberen

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze lessen Italiaans. Daarom krijg je een 14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie.

Buongiorno en welkom bij deze A2-cursus Italiaans voor gevorderde beginners

“Ik vind het leuke lessen, omdat ze weer eens een beetje anders zijn opgebouwd dan de meeste boeken en nu eens niet beginnen met ‘mi chiamo Lucy’.”
⭐⭐⭐⭐⭐

LUCY BEKER

“In een korte tijd heb ik al veel opgestoken van jouw lessen. Ik ben al heel erg vooruit gegaan in het spreken van de Italiaanse taal. Een absolute aanrader!”
⭐⭐⭐⭐⭐

NIEK VAN GORP

“De cursus is TOP. Ik heb de cursus nog niet afgemaakt, maar heb tot zover al heel veel geleerd. De lessen zijn heel duidelijk en bij vragen krijg ik snel en hulpvolle antwoorden.”
⭐⭐⭐⭐⭐

MARIËLLE KOSSINK

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze A2-cursus Italiaans bedoeld?

Dit is Italiaans 2 is een cursus Italiaans voor ‘gevorderde beginners’ op weg naar A2-niveau. In de lessen gebruiken we zo veel mogelijk de Italiaanse taal, met Nederlands als ondersteunende taal.

Wat is het verschil met de A1-cursus Italiaans?

De A1-cursus Italiaans is bedoeld beginners die nog niet zo veel ervaring met de Italiaanse taal hebben. Als je deze A2-cursus gaat volgen, beheers je de Italiaanse taal al op A1-niveau. Je kunt jezelf dus al voorstellen in het Italiaans en eenvoudige gesprekken voeren in de de tegenwoordige en voltooide tijd. Let op: deze cursus is al vrijwel volledig in het Italiaans, bevat teksten en oefeningen op B1-niveau en is in het algemeen echt wel een stuk pittiger dan de A1-cursus.

Hoe werkt de 14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie?

Simpel. Mocht de cursus toch niets voor je zijn, dan kun je binnen 14 dagen je geld terugkrijgen. Je loopt dus geen enkel risico. Natuurlijk horen we wel graag van je wat je graag anders zou willen zien in een volgende versie van de cursus.

Ik wil eigenlijk een cursus Italiaans voor gevorderden volgen.

Het is goed mogelijk dat we deze cursus later ook nog aan gaan bieden. Via de mailinglijst van Dit is Italië houden we je op de hoogte wanneer we van start gaan!

Hoeveel tijd moet ik vrijmaken voor deze cursus?

Elke module (14 in totaal) bevat 9 tot 15 lessen. Reken erop dat je voor elke module ongeveer 15 uur moet investeren, om er het maximale uit te halen. Met de complete cursus ben je dus zo’n 210 uur zoet. Gelukkig kun je alles in je eigen tijd en tempo doen. Je houdt ook levenslang toegang, zodat je jouw Italiaanse lessen eindeloos kunt herhalen.

Helpen jullie me als ik vragen heb?

Certo! Je staat er niet alleen voor! Je kunt altijd je vragen stellen via de Community, waar je ook ervaringen met andere cursisten uit kunt wisselen.

Heb je nog andere vragen? Lees dan de FAQ >

Andere cursussen

Een uitdagende en interactieve training op weg naar kennis van het Italiaans op A2-niveau

Ben je klaar voor de volgende stap in jouw persoonlijke reis om Italiaans te leren? Met Dit is Italiaans 2 bouw je voort op wat je in je beginnerscursus hebt geleerd. We gebruiken hier al bijna volledig het Italiaans als lestaal!
Toch niets voor jou? 14-dagen-niet-goed-geld-terug.

€ 147

eenmalige betaling!