Ga naar de inhoud

Dit is Italiaans A1

Wil je nu echt eens aan de slag met goed Italiaans leren, inclusief grammatica? Met onze cursus Dit is Italiaans 1 leg je een stevig fundament om in het Italiaans te kunnen communiceren. We begeleiden je naar A1-niveau van het Europees Referentie Kader. Inclusief certificaat.


“Wat ik echt heel bijzonder vind om te ervaren, is dat dit niet een taalcursus is met opsomming van grammatica en woordenschat, maar dat alles wat je gaat leren uitgebreid in context is gebracht en met belangrijke en leuke wetenswaardigheden over de hele cultuur van Italië. Dit was de ‘jus’ die jij al over de lessen uit het boek Con Piacere bracht. Deze verbindingen leggen, zorgt er ook voor dat de lesstof beter beklijft. Het is actueel en ziet er interactief uit. Dit zorgt voor betrokkenheid en intrinsieke motivatie.”

ESTER VAN DER LINDEN

Over jouw docent

De docent van deze A1-cursus Italiaans is Lotje Lomme, die ook de Vakantiecursus voor haar rekening nam. Lotje woonde 2 jaar in Bologna en is near-native speaker, gecertificeerd door de Universiteit van Siena.

Ze heeft 8 jaar les gegeven in het volwassenenonderwijs, voornamelijk niveau A1/A2. De historica had tussen 2008 en 2014 haar eigen blog over Italië, maar blogt nu ook al jarenlang voor Dit is Italië, voornamelijk over de Italiaanse taal, maar ook over de Italiaanse keuken, over literatuur en films.

Lotje heeft een eerstegraads lerarenopleiding afgerond in Nederland en is bezig met het afronden van een examen Italiaanse taaldidactiek van de Universiteit van Siena. De laatste jaren had ze haar eigen taalschool in Schoonhoven waar ze zo’n 40 volwassenen en 50 plusklaskinderen lesgaf.

Lotje

Docent Italiaans

Inhoud
Italiaans voor beginners A1

Wat je zoal gaat leren

 • Tegenwoordige tijd, voltooide tijd
 • Grammaticale onderwerpen zodat je in staat bent om goede zinnen te maken
 • Oefeningen met uitspraak
 • Klokkijken en plannen maken
 • Kletsgesprekjes voeren
 • Italiaanse sprookjes
 • Lidwoorden, zelfstandig naamwoorden, bijvoeglijk naamwoorden
 • Lijdend voorwerp, meewerkend voorwerp
 • Eindtoets op A1-niveau
 • Etc. etc.

Kortom, een heel complete cursus voor de beginnende spreker van het Italiaans, die al wel het een en ander weet over Italië en de Italiaanse taal.

Geen zorgen, je kunt het programma helemaal in je eigen tijd en tempo doorlopen.

De insteek van de A1-cursus

Bij het samenstellen van de cursus zijn we ervan uitgegaan dat je een Italië-liefhebber bent en stiekem al behoorlijke kennis van het Italiaans hebt opgedaan. We beginnen dus niet bij ‘buongiorno’ en ‘grazie’, maar gaan echt de diepte in.

Onderwerpen

 • Italiaanse cultuur
 • Alfabet & getallen
 • Spelenderwijs leren
 • Italiaanse gebaren
 • Praten over interesses
 • Vloggen op z’n Italiaans
 • Etc. etc.

Online in je eigen tempo

Ontdek de pracht van de Italiaanse taal in je eigen tijd en tempo, zonder de deur uit te hoeven.

Toegang tot community

Stel jezelf voor in de community, stel vragen en wissel ervaringen uit om van elkaar te leren.

14 dagen proberen

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze lessen Italiaans. Daarom krijg je een 14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie.

Buongiorno en welkom bij deze A1-cursus Italiaans voor beginners

“Ik vind het leuke lessen, omdat ze weer eens een beetje anders zijn opgebouwd dan de meeste boeken en nu eens niet beginnen met ‘mi chiamo Lucy’.”
⭐⭐⭐⭐⭐

LUCY BEKER

“In een korte tijd heb ik al veel opgestoken van jouw lessen. Ik ben al heel erg vooruit gegaan in het spreken van de Italiaanse taal. Een absolute aanrader!”
⭐⭐⭐⭐⭐

NIEK VAN GORP

“De cursus is TOP. Ik heb de cursus nog niet afgemaakt, maar heb tot zover al heel veel geleerd. De lessen zijn heel duidelijk en bij vragen krijg ik snel en hulpvolle antwoorden.”
⭐⭐⭐⭐⭐

MARIËLLE KOSSINK

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze A1-cursus Italiaans bedoeld?

Dit is Italiaans 1 is een cursus Italiaans voor beginners die je begeleidt naar A1-niveau. Omdat we deze cursus speciaal hebben samengesteld voor Italië-liefhebbers, gaan we er wel vanuit dat je al wel het een en ander weet over Italië en de Italiaanse taal. We beginnen dus ná Buongiorno, sono Marco, come stai!

Wat is het verschil met de Basiscursus Italiaans?

De Basiscursus Italiaans is bedoeld voor échte beginners met de Italiaanse taal, die meer willen leren over woorden, zinnen, grammatica en zinsbouw. Het is een audiocursus die je zowel thuis als onderweg in je eigen tijd kunt volgen.

Hoe werkt de 14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie?

Simpel. Mocht de cursus toch niets voor je zijn, dan kun je binnen 14 dagen je geld terugkrijgen. Je loopt dus geen enkel risico. Natuurlijk horen we wel graag van je wat je graag anders zou willen zien in een volgende versie van de cursus.

Ik wil eigenlijk een A2-cursus of Italiaans voor gevorderden volgen.

Goed nieuws! We hebben een gloednieuwe A2-cursus voor je ontwikkeld, met daarin oefeningen en teksten op B1-niveau. Een leuke uitdaging voor degenen die het Italiaans al op A1-niveau beheersen.

Wat als ik tijdens de cursus vragen heb?

Je staat er niet alleen voor! Je kunt altijd je vragen stellen via de Community, waar je ook ervaringen met andere cursisten uit kunt wisselen.

Heb je nog andere vragen? Lees dan de FAQ >

Andere cursussen

Een leuk en interactief cursusprogramma dat je begeleidt naar kennis van het
Italiaans op A1-niveau

Wil je nu echt eens aan de slag met goed Italiaans leren, inclusief grammatica? 
Speciaal samengesteld voor Italië-liefhebbers. Toch niets voor jou? 14-dagen-niet-goed-geld-terug.

€ 129

€ 79

eenmalige betaling!